Specifikace
- Značka: Sakai Aoki Hamono
- Barva: Stříbrná
- Kód zboží: 07479, EAN: 4582226417740
- Dostupnost: do 1-2 dnů od objednání
Určení: Nezáleží na pohlaví
Sakai Takayuki je japonský kuchařský nůž z 33 vrstev damaškové oceli a jádra z oceli VG10, HRC 60-62, osmihranná rukojeť ze dřeva zelkova & bolster z mahagonu, s délkou čepele 160 mm.
Nože z této série jsou vyrobeny z 33 vrstev nerezové oceli - damasteel s jádrem z japonské oceli VG10. Čepele jsou extrémně ostré a jejicj jádro dosahuje tvrdosti okolo 60 HRC. Výborně drží ostrost a působí lehkým a vyváženým dojmem. Rukojeti těchto nožů jsou tvarovány do tradičního osmihrannu z japonského dřeva zelkova, které je nositelem japonské tradice a historie. Bolster (zakončení rukojeti) je z mahagonového dřeva, které je odolnější a pevnější. Každý nůž je ručně broušen pod úhlem 18 stupňů z každé strany, přesně tak aby byla zajištěna maximální ostrost. Vřele doporučujeme, abyste se sami přesvědčili o vynikajícím výkonu a kráse těchto damaškových nožů.
Nůž je vhodný k běžnému krájení všech potravin od zeleniny a ovoce až po maso. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, kterými vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel u nožů Santoku je širší než u ostatních kuchařských nožů a vyznačuje se odlišnou geometrií a kulatější špičkou. Díky tomu zajišťuje tento nůž minimální únik tekutin. Proto budou Vaše pokrmy plné šťávy a vitamínů. Lesklá, kvalitní ocel v kombinaci s rukojetí ze dřeva Zelkova tvoří perfektní pár a konečný výsledek je téměř dokonalý. Každý nůž je ručně broušený a dosahuje vysoké ostrosti. Kengata Santoku z oceli damasteel s jádrem z VG10 má dokonale vyváženou čepel s povrchovou úpravou Tsuchime (kladívkový povrch). Povrch dává noži nejen skvělý vzhled, ale také zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli.
Tento nůž je ruční práce - barvy, délky a profily ostří se mohou mírně lišit.