Určení: Nezáleží na pohlaví
Tradice sušení masa spadá do starého Egypta, k dokonalosti ho však dovedli severoameričtí Indiáni. Od nich tento způsob úpravy masa převzali trapeři a kovbojové po celém Divokém západě. Sušené maso, které si zachovalo maximální dávku energetické hodnoty při minimální hmotnosti, totiž usnadňovalo jejich život spojený s dlouhým putováním.
V dnešní době zůstává princip stejný, ale díky moderním technologickým postupům Vám můžeme nabídnout celou řadu chutí podle Vašeho gusta.
Složení
jelení maso (90 %), směs koření, mořská sůlVýživové hodnoty
(na 100 g)
energetická hodnota 1199 kJ/284 kcal
tuky 7,2 g (z toho nasycené m. kys. 4 g)
sacharidy 0,5 g (z toho cukry 0,3 g)
bílkoviny 52,2 g
sůl 4,3 g