Nůž kuchyňský Masahiro MSC Santoku 155 mm - stříbrný-černý

Specifikace

Hodnocení:zatím nehodnoceno (přidat hodnocení)
  • Dostupnost: do 1-2 dnů od objednání
1394 Kč
1152,07 Kč bez DPH 21%

Dárek zdarma

Ke každému nákupu si budete moci vybrat malý dárek zdarma. Nad 750 Kč a 2 000 Kč si budete moci vybrat i z dražších dárků. Více...

Poštovné zdarma

Při nákupu nad 750 Kč nabízíme doručení na výdejní místa a boxy (Zásilkovna, Balíkovna, PPL, DPD, Alzaboxy...) zdarma. Doručení na adresu pak od 39 Kč. Více...

Určení: Nezáleží na pohlaví

Japonský všestranný kuchařský nůž Masahiro MSC Chef je nezbytností každého kuchaře. Díky ergonomické rukojeti z antibakteriálního dřeva pakkawood a 155 mm dlouhé čepeli z prémiové oceli MBS-26 s tvrdostí 58-59 HRC poskytuje precizní a pohodlné krájení. Ideální pro sekání, krájení i jemnou přípravu surovin.

Je to jeden z nejčastěji volených nožů do kuchyně, a to jak profesionálními kuchaři, tak i amatéry. Charakteristický tvar nože, který pochází z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským pracím a název kuchařský nůž podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť dobře padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.

Japonské nože Masahiro MSC jsou určené pro domácí uživatele. Nenajdete zde mnoho specializovaných nožů různých tvarů. Místo toho zde najdeme základní a nejčastěji používané nože pro práci v domácí kuchyni: kuchařský nůž, nůž santoku a malý univerzální nůž. K dispozici je také tradiční japonský nůž na krájení zeleniny - nakiri.

MBS-26 ocel, která se používá při výrobě nožů této řady, je jedinečná slitina uhlíku (0,85-1,00 %), chromu (13-15 %) a molybdenu, manganu a vanadu. Materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu, který se skládá z kalení, chlazení při velmi nízké teplotě a popouštění až do dosažení tvrdosti 58-59 HRC je známo pouze majiteli společnosti - rodině Hattori. Vzniklá ocel se dá brousit do nebývalé ostrosti a charakteristickým rysem nožů je udržení vysoce agresivního ostří po velmi dlouhou dobu Masahirouznávané uživateli po celém světě. AUS-8 patří do skupiny tzv. nerezavějících ocelí a při styku s kyselými produkty nereaguje změnou barvy nebo zápachu. Udržet nože z této slitiny v bezvadném lesklém stavu není žádný problém. Stačí běžné mytí ve vlažné vodě s přípravkem na mytí nádobí. Nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.

Rukojeť vyrobená z antibakteriálního dřeva pakkawood je dokonale tvarovaná a opracovaná, takže nůž působí jako přirozené prodloužení ruky a práce s ním je snadná a velmi příjemná.

Parametry

Materiál čepele
ocel MBS-26
Délka (cm)
27
Délka - čepel (cm)
15,5
Tvrdost ostří (HRC)
58-59
Materiál rukojeti
dřevo
Hmotnost (g)
83
Materiálové složení
ocel + dřevo
Materiál
ocel, dřevo
Země výroby
Japonsko Japonsko

Nová recenze

*
*
*
*


    Nová recenze

    *
    *
    *


      Menu

      Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

      Další informace